YOGA &
MEDITATIE

De meditatieoefeningen van Paramahamsa Vishwananda richten onze aandacht en handelingen op het Goddelijke vanbinnen. Je kunt door oprechte beoefening de stilte binnengaan die vrij is van het denken, je op je hart concentreren waar de Goddelijke Liefde wordt verwerkelijkt.

‘Als je alle zintuigen onder controle hebt, zou je in de meditatieve toestand moeten verblijven, met mij (Krishna) als het hoogste doel.’

Bhagavad Gita

EENHEID MET HET GODDELIJKE

THoe meer we onze aandacht op iets richten, hoe meer we ons daarop afstemmen. Door God als ons middelpunt van onze yoga en meditatie te nemen, helpt dat om onze innerlijke goddelijkheid te ontdekken, want je verbinden met het Goddelijke is het ware doel van yoga. Op het pad van bhakti helpen yoga en meditatie je lichaam te ondersteunen en je mind te trainen, waarmee je voorbereid wordt op het ontvangen en in stand houden van een permanente verwerkelijking. Paramahamsa Vishwananda leert je verschillende vormen van meditatie die ontworpen zijn om je te helpen je te concentreren op God en Zijn Liefde.

ATMA KRIYA YOGA

Atma Kriya Yoga is absoluut uniek. Hoewel de technieken de gedachten tot rust brengen, is het spirituele doel de ziel te doen ontwaken om haar eeuwige relatie met God aan te gaan door het ontwikkelen van verschillende vormen van bhakti: liefde en devotie. Naarmate je beoefening zich verdiept, beginnen goddelijke kwaliteiten zich op natuurlijke wijze te manifesteren: vrede, zelfbeheersing, kracht, wijsheid, nederigheid, mededogen, vitaliteit en meer. Door de genade van de Shaktipat-inwijding zijn de technieken eenvoudig genoeg om te leren voor beginners, maar krachtig genoeg om zelfs de meest gevorderden naar nieuwe hoogten van goddelijke verbondenheid te brengen.

OM CHANTING

OM Chanting is een groepsbeoefening die de transformatieve kracht van OM inzet om het zelfhelend vermogen van de deelnemers te activeren. Naast de persoonlijke vruchten die we ontvangen, kan OM Chanting ook een dienst aan de mensheid zijn. De golven van vibratie die door de beoefening van OM Chanting worden gecreëerd, verspreiden zich in een straal van 2 kilometer, waardoor een harmonieuze, vredevolle omgeving en een eenheid tussen mens en natuur ontstaat. OM blijft resoneren in het lichaam van de deelnemers nadat ze de cirkel hebben verlaten, waardoor ze de goede trilllingen overal verspreiden.

BABAJI SURYA NAMASKAR

Babaji Surya Namaskar is een meditatie-oefening die de goddelijkheid van het menselijk lichaam als tempel viert. Deze eenvoudige, maar krachtige asana (houding) beoefening duurt minder dan 15 minuten per dag en brengt licht en levendigheid in je hele wezen. Terwijl je dagelijkse beoefening verankerd raakt in de kern van je lichaam, neemt het denken af en worden je bewegingen een zachte, bewuste uitdrukking van je innerlijke kracht. Wanneer de oefening met liefde en bewustzijn wordt gedaan, wordt elke houding een gebed van dankbaarheid voor het leven zelf. Breng beweging in je devotie.

PROJECT MANTRA

Het chanten van de Goddelijke Namen is één van de gemakkelijkste meditatiebeoefeningen die je kunt doen. Het is vooral zinvol wanneer je elke keer als je de Goddelijke Naam chant dat doet als een gebed vanuit je hart. Hoewel het eenvoudig lijkt, kan het je helemaal tot God brengen! Iedereen kan het doen, altijd en overal, zelfs kinderen. Het is perfect voor beginners die een eenvoudig en effectief hulpmiddel zoeken om hun mind tot rust te brengen en hun hart te openen. Project Mantra is een gratis programma dat ontworpen is om je te helpen bij het opbouwen en geleidelijk uitbreiden van het dagelijkse chanten in de vorm van een ‘40 dagen-challenge’.

ERVAAR MEDITATIE

Ga zitten en ontspan je. In deze video legt Aksharananda, een van onze Yoga & Meditatie leraren, kort uit wat meditatie is en hoe het je kan helpen om dichterbij God te komen. Hij begeleidt je ook bij twee korte meditaties, zodat je het zelf kunt ervaren.