RITUELEN

Paramahamsa Vishwananda laat ons zien hoe we een levendige, liefdevolle relatie met God kunnen opbouwen. Je kunt een intieme verbondenheid met de Heer ervaren als je de Goddelijke Namen chant en Hem met liefde toegewijde diensten aanbiedt.

‘De devotee zou de Hoogste Persoon moeten aanbidden in de specifieke persoonlijke vorm, die voor hem het meest aantrekkelijk is.’

Srimad Bhagavatam

THE LOVER AND THE BELOVED

Als we op het spirituele pad zijn, dan is dat omdat onze geliefde Heer ons roept en herinnert aan onze eeuwige relatie met Hem. Door het chanten van Zijn Goddelijke Naam en liefdevolle, devotionele verering, kun je Hem uitnodigen om deel uit te maken van je leven. Zo zul je genieten van de ultieme Minnaar-Geliefde relatie met Hem. Dit is levende bhakti.

CEREMONIËLE VERERING

In de hindu-traditie wordt gezegd: “Als je gelooft dat een steen een steen is, zal het een steen zijn. Maar als je gelooft dat het God is, dan zal het God worden.” Devotionele dienst die met volledig geloof geboden wordt, roept in een deity (afbeelding van God) de Goddelijke aanwezigheid op. Door middel van een aanbiddingsritueel dat puja wordt genoemd, is het mogelijk om te genieten van de liefdevolle zorg voor het Goddelijke, zoals we dat voor elke geliefde zouden kunnen doen. Het baden, aankleden en voeden van je Geliefde, in je eigen unieke stijl, stelt je in staat om je liefde uit te drukken en te genieten van de intimiteit van de heilige gezamenlijke tijd.

VEDISCH CHANTEN

Sanskriet is een hoog vibrerende taal die al duizenden jaren in gebedsrituelen wordt gebruikt. De trillingsfrequenties die worden opgewekt door het chanten van Sanskriet-mantra’s kalmeren de mind en laten je de diepte van je hart bereiken, daar waar het Goddelijke zich bevindt. Elke Goddelijke Naam roept de aanwezigheid van die specifieke vorm van Goddelijkheid op. Het chanten van de Naam van je Geliefde brengt Hem of Haar dichterbij, zodat jij kunt genieten van Zijn of Haar gezelschap en zij van jouw onverdeelde aandacht.

TEMPELGEBEDEN

Je werk is succesvol als Gods zegen erop rust. Wanneer de zegen van boven wordt aangeroepen, is één uur hetzelfde als een hele dag werk. Het gemeenschappelijk gebed is sterker dan het persoonlijke gebed, het verheft degenen die deelnemen en al degenen met wie ze in contact komen. Tempelgebeden zijn rijk en prikkelen actief de zintuigen met kleuren, geuren, geluiden, smaken en texturen, die allemaal aan de Heer geofferd worden om Hem een plezier te doen, en die op Zijn beurt Zijn zegen over iedereen uitspreekt. Bid voor de mensheid.

DOMPEL JEZELF ONDER IN VERERING

Maak een kleine reis met Vandhanananda, onze Internationale hoofdleraar ‘Chanting’. Onderweg maak je kennis met tempelgebeden, zie je de schoonheid van puja en leer je meer over hoe rituelen je helpen om een levende relatie met het Goddelijke te ontwikkelen. Je leert ook een familie kennen die zich door middel van rituelen met elkaar en met God verbindt.